VEEL GESTELDE VRAGEN

deze vragen zijn al vaak gesteld

Heb je een vraag over Brandax, onze diensten of wat wij voor jou kunnen betekenen? Misschien is je vraag al eens gesteld! De meest gestelde vragen – en de antwoorden – staan hieronder. Staat jouw vraag er niet tussen en kan je het antwoord ook niet op onze website vinden? Neem dan gerust contact met ons op, wij beantwoorden je vragen met alle plezier!

Your Title Goes Here

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Hoe ben ik het snelst op de hoogte van jullie aanbod?

Schrijf u in voor onze gratis zoekservice. U krijgt dan direct een mail als er nieuw aanbod is dat aan uw wensen voldoet. Ook het aanbod van andere makelaars.

Wat kan ik vooraf doen om me voor te bereiden op een bezichtiging?

Maak een lijstje met punten die u tijdens de bezichtiging wilt checken of vragen. Denk aan de staat van onderhoud, afmetingen van ruimtes en ouderdom van voorzieningen, zoals keukenapparatuur. Een goed lijstje zorgt vaak voor een ontspannen bezichtiging.

Waar moet ik tijdens een bezichtiging op letten?

Allereerst op uw gevoel. Dat moet goed zijn. Kijk ook naar mogelijkheden van de ruimtes. Heeft u alle ruimte die u nodig heeft om fijn te leven? En let zeker ook op mogelijke gebreken, achterstallig onderhoud of andere verbeterpunten. Dat is soms, in verband met uw enthousaisme, best lastig. Het is daarom verstandig om een aankoopmakelaar in te schakelen, die samen met u de bezichtigingen doet. Iemand met ervaring en een objectieve blik, die de woning op de juiste waarde weet te schatten?

Ik wil een bod uitbrengen. hoe kan ik dat het beste doen?

Dat is een spannend moment. Het is belangrijk dat u goed weet wat uw uitgangspositie is. Staat de woning pas te koop en zijn er nog andere kapers op de kust? Of staat de woning al lang te koop en zijn er weinig gegadigden? Maar ook: wat wil ik er maximaal voor betalen en hoe graag wil ik dat? Dan nog blijft het lastig om een goede onderhandeling te voeren. Een aankoopmakelaar heeft hier ervaring mee en kan u hierin goed begeleiden.

Mijn bod is geaccepteerd, wat nu?

Wij streven ernaar om de koopovereenkomst binnen enkele dagen gereed te hebben. Zodra dit door beide partijen getekend is, gaat meestal een periode van ontbindende voorwaarden in. Is alles in orde, dan volgt de overdracht bij de notaris. Op een samen overeengekomen datum. Vlak voor dat moment lopen we samen de woning nog één keertje door voor een laatste inspectie. En daarna? Tekenen en genieten van uw nieuwe thuis!

Waar moet ik bij een koopcontract rekening mee houden?

Het is lastig om daar een allesomvattend antwoord op te geven. Een koopcontract is een belangrijk en juridisch document. U doet er goed aan om zich hierin te laten bijstaan door een ervaren specialist.

hoe hoog zijn de kosten koper?

De kosten koper zijn per woning verschillend. Een vast gegeven is de overdrachtbelasting, die bedraagt momenteel 2% van de verkoopwaarde van de woning. Daarnaast moet je rekening houden met notariskosten, makelaars- en taxatiekosten en hypotheekadvieskosten. Vaak komt het totaalbedrag uit op zo’n 5 á 6 procent van de verkoopwaarde.